Lista de los premiados

Festa de la Vela Catalana 2020, una edició marcada pels èxits esportius i el compromís social

Published by Leave your thoughts

  • La Festa ha reunit al voltant de 400 persones i ha reconegut els èxits esportius i socials de la vela catalana durant l’any 2019
  • Jordi Xammar i Iset Segura guanyen el premi a Millor Navegant 2019 en categoria masculina i femenina
  • Els guardons de la Festa han estat creats amb materials de baix impacte mediambiental

Avui s’ha celebrat una nova edició de la Festa de la Vela Catalana al Museu Marítim de Barcelona. Un acte on s’han reconegut els èxits esportius i socials de tot el col·lectiu de la vela catalana durant l’any 2019: Campions i podis del Món, d’Europa, d’Espanya i de Catalunya; Mencions Especials; Veles de Platí, Or, Argent i Bronze als Clubs per la seva tasca durant l’any; i als Clubs, Escoles de Vela i Entitats de Catalunya que han participat en els programes socials que impulsa la Federació.

A la gala han assistit al voltant d’unes 400 persones que – juntament amb les votacions dels Directors Esportius, Jutges i Tècnics de la Vela Catalana – han escollit a Jordi Xammar, regatista de la classe 470 del Club Nàutic Garraf, i a Iset Segura, regatista de la classe Nacra 15 del Club Nàutic d’Arenys de Mar, com a Millors Navegants del 2019 en categoria masculina i femenina. Els altres nominats al guardó eren el Marc Paré (GEN Roses), el Marc de Antonio (Reial Club Nàutic de Barcelona), la Rita Booth (Club Nàutic Costa Brava i Club Vela Palamós) i la Maria González (Club Nàutic Cambrils).

Una de les principals novetats ha estat que els guardons de la Festa han estat creats amb materials de baix impacte mediambiental. Un fet que converteix a aquesta edició en la més sostenible de totes les celebrades fins ara i que reforça l’aposta de la Federació Catalana de Vela per impulsar estratègies, programes i accions sostenibles que respectin l’entorn.

Les Mencions Especials d’aquest any les han guanyat: Xavier Manresa (comodor de l’any); Jesús Tello (secretari de classe de l’any); Pablo Ferrer (jutge de l’any); Miquel Delclòs (creuerista de l’any)Club Nàutic Costa Brava i Club Vela Palamós (vela solidària); Joan Maria Roig (distinció d’honor); Club Marítim Torredembarra (50 anys); i Suso Pérez (mitjà de comunicació).

El president de la Federació, el Sr. Xavier Torres, ha destacat en el seu discurs que aquest any 2020, amb motiu dels Jocs Olímpics de Tòquio, es posarà en valor la gran feina que fa, dia rere dia, tot el col·lectiu de la vela a Catalunya.

L’acte s’ha desenvolupat en un entorn molt distès, d’amistat, somriures i moments emotius que han convertit la festa en una bona estona en família, la família de la Vela Catalana.

A l’esdeveniment hi han assistit, entre d’altres, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Sr. Damià Calvet, i el secretari general de l’Esport, Sr. Gerard Figueras. A l’acte també hi han assistit expresidents, clubs, col·laboradors, entitats, regatistes, navegants, jutges i tècnics.

X